Damya Aleesya, Aqieef Zafrieel, Dhia Irdieena

Damya Aleesya, Aqieef Zafrieel, Dhia Irdieena
Damya Aleesya, Aqieef Zafrieel, Dhia Irdieena

Rabu, 2 Disember 2015

Dikoyak Waktu

Dikoyak Waktu 


Aku tak pandai bercinta
Aku tak indah bicara
Hanya manusia yang mengagumimu
Walau takkan pernah ku miliki

Aku ada di depan mata
Aku tetap selalu ada
Aku manusia yang mencintakanmu
Dalam bisu bersendiri aku

Dengan nafas ini
Ku aturkan langkah
Menuju dirimu

Walau ku sedari
Rasa ini tak mungkin kan kau mengerti
Selamanya ku dikoyak waktu

Dengan nafas ini
Ku aturkan langkah
Menuju dirimu

Walau ku sedari
Rasa ini tak mungkin kan kau mengerti
Selamanya ku dikoyak waktu

Selamanya...
Selamanya ku dikoyak waktu 

Selasa, 21 April 2015

Solat Taubat

Solat Sunat Taubat

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Solat Sunat Taubat dilakukan selepas seseorang itu melakukan dosa dan kesalahan atau perlanggaran hukum-hukum agama atau berasa dirinya bersalah dan berdosa kepada Allah SWT. kemudian menyesali atas perbuatan itu dan ingin kembali semula ke jalan Allah (bertaubat).
.
Rasulullah SAW. telah bersabda: “Sesiapa yang pernah melakukan perbuatan dosa, bersegeralah berwuduk kemudian dirikan solat dan mohonlah keampunan kepada Allah SWT., Allah pasti akan menerima permohonannya itu. Kemudian bacalah ayat ini:
“Mereka yang pernah mengerjakan perbuatan dosa atau telah berbuat dosa terhadap dirinya sendiri lalu mereka bersegera mengingati Allah dengan memohon keampunan Ilahi terhadap dosa yang dilakukan itu. Siapakah yang akan mengampuni segala dosa, selain Allah? Kemudian itu mereka berasa insaf dan sedar serta tidak akan mengulangi perbuatan itu lagi, maka mereka akan diberi pahala dan ganjaran syurga yang di bawahnya mengalir sungai-sungai dan disitulah tempat mereka selamanya.”  (HR Abu Daud, Nasa’I, Ibnu Majah dan Baihaqi.)
.
Solat Taubat boleh dilakukan dua, empat atau enam rakaat pada bila-bila masa yang dikehendaki, tetapi lebih afdal pada waktu tengah malam dimana suasananya lebih sunyi dan tenang.
.

Fadhilat Taubat:

.
1. Diampunkan Allah SWT.
2. Dimudahkan segala urusan.
3. Menceriakan kehidupan seharian.
4. Menghilangkan perasaan yang menekan.
5. Mencegah dosa dan menghindari gangguan.
.
.

CARA SOLAT TAUBAT

.

1.  Niat Solat Sunat Taubat:

.

2.  Bacaan surah selepas Al-Fatihah:

.
Rakaat pertama:   Surah Al-Kafirun
Rakaat kedua:   Surah Al-Ikhlas
.
.

3.  Semasa  sujud terakhir pada rakaat kedua (sebelum duduk Tahiyyat Akhir) iaitu selepas membaca tasbih biasa, bacalah Tasbih berikut 40 kali:

“Laa-i-la-ha il-la an-ta sub-haa-na-ka in-niy kun-tu mi-naz-zhoo li-miyn.”
Tiada Tuhan melainkan Dikau (Allah)! Maha Suci Dikau! Sesungguhnya daku ini termasuk daripada golongan orang yang aniaya (zalim).
.
.

4.  Setelah memberi salam hendaklah memperbanyakkan beristighfar :

.
a. Bacalah istighfar berikut sebanyak 10 / 100 kali;
“As-tagh-fi-rul-Laa-hil ‘A-ziym, al-la-dziy laa i-la-ha il-laa hu-wal hai-yul qoi-yuum wa-a-tuu-bu i-laih.”
Daku mohon ampun kepada Allah yang Maha Agung, yang tiada Tuhan melainkan Dia Yang Maha Hidup Lagi Maha Mengurus dan daku bertaubat kepada-Nya.
.
b.  Sambung baca Istighfar Tauhid berikut sebanyak 10 / 100 kali;
“As-tagh-fi-rul-Laa-hil ‘A-ziym, al-la-zii laa i-la-ha il-laa hu-wal hai-yul qoi-yuum wa-a-tuu-bu i-laih. Tau-ba-ta ‘Ab-di zhoo-li-mi laa yam-li-ku li-naf-si-hi dhor-raa, wa-laa naf-‘an wa-laa mau-tan wa-laa ha-yaa-tan wa-laa nu-syuu-raa.”
Daku memohon ampun kepada Allah yang Maha Agung yang tiada Tuhan melainkan Dia Yang Maha Hidup Lagi Maha Mengurus! Daku bertaubat kepada-Nya selaku taubatnya seorang hamba yang banyak dosa yang tiada menguasai akan dirinya dan tidak mampu membuat, menolak mudharat dan manfaat serta tidak dapat menguasai kematian, hidup dan kebangkitan.
.
c.  Kemudian bacalah Penghulu Istighfar sebanyak 3 Kali :
“AL-Laa-Hum-ma an-ta rab-bi  Laa i-la-ha il-laa an-ta kho-laq-ta-ni wa-a-naa ‘ab-du-ka wa-a-naa ‘a-laa ‘ah-di-ka wa-wa’-di-ka mas-ta-th0′-tu, a-‘uu-dzu-bi-ka min syar-ri-maa sha-na’-tu, a-buu u-la-ka bi-ni’-ma-ti-ka ‘a-lay-ya wa-a-bu-u bi-dzan-bi fagh-fir-lii, fa-in-na-hu laa yagh-fi-rudz dzu-nuu-ba il-laa an-ta.”
Ya Allah! Dikaulah Tuhanku, Tiada Tuhan melainkan Dikau; Dikau yang menciptakan daku dan daku adalah hamba-Mu. Dan sedaya mampuku, daku berpegang dengan janji dan sumpah setiaku terhadap-Mu. Daku memohon perlindungan-Mu daripada segala kejahatan yang telah dilakukan; Daku mengakui akan segala nikmat yang Dikau berikan kepadaku dan daku mengakui akan dosa-dosaku. Maka ampunilah daku kerana tiada yang mengampuni dosa-dosa kecuali Dikau.
.
.

5.  Baca Doa Taubat

.
Daku memohon ampun kepada Allah, Daku mohon ampun kepada Allah, Daku mohon ampun kepada Allah yang tiada Tuhan melainkan Dia Yang Maha Hidup Lagi Maha Mengurus!
Daku bertaubat kepada-Nya selaku taubatnya seorang hamba yang banyak dosa yang tidak berdaya untuk menolak mudharat atau berbuat manfaat dan tidak mampu mematikan atau menghidupkan mahupun membangkitkan (di Padang Mahsyar kelak).
Daku mohon perlindungan-Mu daripada dosa, kemalasan, dugaan kubur dan seksanya. Daku mohon perlindungan-Mu daripada segala kesalahan dan hukuman.
Ya Allah! Bersihkanlah diriku daripada dosa-dosa sebagaimana kain putih dibersihkan daripada kekotoran. Ya Allah! Sesungguhnya daku bertaubat kepada-Mu di atas segala dosaku, dan daku berjanji tidak akan mengulanginya.
Ya Allah! Pengampunan-Mu adalah lebih luas daripada dosa-dosaku dan pengampunan-Mu terhadapku adalah lebih tertunai daripada amalan baikku. Ya Allah! Sesungguhnya daku telah banyak sekali menganiaya diriku sendiri, tiada yang dapat mengampuni dosaku itu kecuali Dikau; Maka berikanlah daku keampunan-Mu, kasihanilah daku. 
Ya Allah, Ya Tuhanku! Terimalah taubatku, suci bersihkanlah segala dosaku dan kabulkanlah permohonanku. Sesungguhnya Dikau Maha Pengampun lagi Maha Penyayang!
.
.

وَالسَّلاَمُ عَلَيْكَمْ وَرَحْمَةُ اللهُ وَبَرَكَاتُه


Khamis, 16 April 2015

"All I Want" - this just for you





"All I Want"
All I want is nothing more
To hear you knocking at my door
'Cause if I could see your face once more
I could die a happy man I'm sure

When you said your last goodbye
I died a little bit inside
I lay in tears in bed all night
Alone without you by my side

But if you loved me
Why'd you leave me?
Take my body
Take my body
All I want is,
And all I need is
To find somebody.
I'll find somebody like you.

Oh oh

So you brought out the best of me,
A part of me I've never seen.
You took my soul and wiped it clean.
Our love was made for movie screens.

But if you loved me
Why'd you leave me?
Take my body,
Take my body.
All I want is,
And all I need is
To find somebody.
I'll find somebody.

Oh

If you loved me
Why'd you leave me?
Take my body,
Take my body.
All I want is,
All I need is
To find somebody.
I'll find somebody like you.

Oh
Alhamdulillah,

kembali berblog semula..setelah berkurun..

Untuk SAHABAT DUNIA DAN AKHIRAT,

Terima kasih kerna hadir di kala saat sedih dan gembira.

Mereka ini penguat diri..takkala lemah untuk melangkah..

Penasihat no satu takkala aku GAGAL dalam hidup..

takkan ku lupa jasa kalian.

walaupun ku telah putuskan, untuk tidak bersama kalian..

tapi Insya ALLAH..doa ku pasti ku selit nama kalian...


Selasa, 20 Januari 2015

RINDU QOQO STEVIA QASEH GOLD

RINDU QOQO STEVIA

Alhamdulillah..ANA EDAR telah mengeluarkan produk minuman coklat iaitu Rindu QoQO Stevia. InsyaALLAH... rasanya pasti boleh menandingi rasa Milo yang selalu kita minum tu.

Apa yang bagus nya mengenai Rindu QoQo ni adalah menggunakan pemanis STEVIA, yang mana sangat sesuai untuk pengidap kencing manis dan merupakan satu-satunya minuman coklat menggunakan pemanis STEVIA di pasaran. Ianya bukan lah pemanis gula biasa. Rindu QoQO juga mengandungi KURMA, yang mana kita semua sudah ketahui akan kebaikan Kurma ni kan. Bagus untuk otak anak anak kita. Rindu QoQo ni dah memang manis,so tak perlu letak susu or gula dah.  Best kan ? Anak-anak sangat sukakanya.. So, In Syaa Allah Rindu Qoqo Stevia ni diabetic-friendly..paling best aromanya..pergh !! Aroma koko asli yang menawan citarasa dan menceriakan mood anda. Sedap diminum panas ataupon sejuk. Inilah alternatif minuman berasaskan coklat untuk seisi keluarga. Malah, sangat sesuai untuk pengidap diabetes/kencing manis.



Hanya RM22.00 (600gm sebotol)
Paling Lazat Paling Sihat!!

 
InsyaALLAH amat berbaloi untuk wang anda, lagi satu syarikat pengeluar Qaseh Gold ni 100% Bumiputera dan 100% syarikat Muslim. Mari kita sama sama support produk Muslim.  
Berminat untuk mencuba Rindu Qoqo ? Hubungi : sms/whatsapp 0169674726 IZAN

PATI KRISTAL GARAM MINERAL SOLE QASEH GOLD

PATI KRISTAL GARAM MINERAL SOLE


GARAM KRISTAL GUNUNG HIMALAYA adalah garam bukit organik yang berasal dari kawasan gunung Himalaya. Ia adalah garam tulen yang paling berkhasiat, paling bersih dan mempunyai struktur geomatrik kristaline yang amat sempurna serta mengandungi semua unsur mineral yang diperlukan oleh tubuh manusia.

Lebih kurang 300 juta tahun dahulu, satu lautan primodial meliputi kawasan yang kemudiannya menjadi banjaran gunung Himalaya. Garam daripada lautan yang bersih dan tidak tercemar itu dikekalkan sebagai satu formasi besar kristal. Kini, sumber garam kristal ini menghasilkan garam yang paling tulen dan berkhasiat di dunia serta mengandungi semua 84 elemen yang ditemui dalam darah manusia. 


Garam mineral Himalaya boleh diminum sebagai air mineral (dilarutkan dalam air) , digunakan sebagai air mandian, dan digunakan dalam masakan. Apabila garam mineral larut dalam air, ia mencair semasa itu terbentuklah sole ( so-lay ) .

SOLE disebut 'SOLAY' adalah sebatian pekat @ tepu air dan kristal garam mineral Himalaya.
 
Menurut Minnesota Wellness Publications, garam mineral Himalaya mengandungi "eons of stored sunlight energy @ tenaga cahaya matahari tersimpan" yang mana, bila digabungkan dengan air dan diminum, akan memberikan "asas mineral kompleks untuk kehidupan dijana, dijaga dan diteruskan" .


Garam mineral dapat menambah kualiti segala sesuatu yang dicampur dengannya :
----------------------------------------------------------------------------------- 
  • Berfungsi sebagai pemangkin dalam tindakbalas kimia. dan sangat diperlukan dalam penghadaman dan pencernaan makanan.
  • Mampu menyerap gas-gas lengai dalam perut dan usus justeru mengurangkan masalah angin dan gastrik.
  • Sangat cekap melancarkan pengaliran darah.
  • Merangsang kelenjar untuk merembeskan hormon, asid amino, mineral dan vitamin oleh organ tubuh.
  • Tenaga semulajadi yang tedapat dalam garam kristal membolehkan sole membekal tenaga kepada tubuh badan kita selama 24 jam. 
  • Ia dapat menyelaraskan keseimbangan alkali dan asid di dalam badan dan pada masa yang sama menormalkan tekanan darah.  
  • Boleh melarut dan memusnahkan mendapan yang boleh mengakibatkan pelbagai bentuk penyakit radang sendi seperti arthritis dan buah pinggang dan juga karang pundi hempedu.
  • Boleh mengurangkan rasa ketagih terhadap sesuatu (seperti ketagihan merokok).
  • Boleh menyembuhkan penyakit kulit dari luar dan dalam.   
  • Ia kaya dengan iodin dan mampu mengimbangi kalsium dalam tubuh iaitu mineral yang penting untuk mencegah osteoporosis.
  • Merangsang kelenjar tiroid yang penting dalam pembinaan tulang yang kuat.
  • Meningkatkan kadar metabolisma dan memecahkan rangkaian lemak dan kolesterol.
  • Melancarkan pengaliran jus hempedu, penting dalam pengawalan berat badan. 
  • Dapat menyahkan toksin dan asid uric, dengan itu dapat merawat masalah gout dan sakit tumit. 
  • Mengandungi unsur pembersih, penghilang lendir, bersifat penyerap dan mencegah bau busuk dan kerosakan lantas mengelakkan keracunan dalam perut.  
  •  Melancarkan system saraf dan pengaliran neuro transmitters yang menghantar isyarat kepada otak. 
  • Menambahkan kandungan oksigen dalam darah yang sangat diperlukan untuk melemahkan virus kanser.
 PATI KRISTAL GARAM MINERAL SOLE

Bagaimana Pati SOLE disediakan ?
  1. Beberapa ketulan kristal garam mineral Himalaya dicampur di dalam segelas air. 
  2. Kemudian dicampur lagi beberapa kristam garam mineral Himalaya.
  3. Proses diulang sehingga sebatian menjadi tepu.
Sebatian garam mineral Himalaya @ SOLE ini sedia digunakan jika kristal garam mineral Himalaya yang ditambah tidak lagi boleh larut dalam air bancuhan tersebut. Jika kristal garam mineral Himalaya tidak alrut dan kelihatan pada dasar gelas bermakna sebatian garam mineral sudah tepu dan menjadi SOLE.  

Penyediaan SOLE nampak mudah tetapi agak sukar mendapat sumber kristal garam mineral Himalaya tulen. 

Jangan risau....kita boleh menikmati kebaikan garam mineral Himalaya sebagai minuman harian dengan adanya Pati Kristal Garam Mineral SOLE dalam botol dengan penutup mudah guna.



Hanya titiskan SOLE ke dalam air minuman anda untuk menambah tenaga dan kesihatan tubuh !


BAGAIMANA PATI KRISTAL MINERAL SOLE BERFUNGSI?
 
Mineral adalah pemangkin dalam tindakbalas kimia. Apa pun nutrien yg yang tidak cukup dalam badan adalah disebabkan kekurangan mineral dan zat. Penyakit yang hadir dalam tubuh badan adalah disebabkan badan tidak serap zat. Zat datangnya dari makanan manakala mineral pula mekanisma yang membantu menyerap zat ke dalam tubuh badan. 


Khasiat Pati Kristal Garam Mineral SOLE kepada tubuh badan :
--------------------------------------------------------------------------- 

  • Membantu tumbesaran optimum fizikal dan mental kanak-kanak.
  • Membantu pembentukan kolagen semulajadi kulit.
  • Menguatkan gusi, seimbangkan pH mulut untuk kesihatan dental.
  • Menormalkan sistem pernafasan.
  • Menyokong fungsi otak dan perkembangan neuron yang sihat.
  • Memulihkan pH usus, menggalakkan metabolisme asid amino (protein).
  • Menyokong perkembangan fetus dalam kandungan.
  • melaraskan fungsi rahim, kesihatan vagina dan menormalkan kitaran haid.
  • Membantu penghasilan hormon yang seimbang.
  • Menyihatkan kulit.
  • Melancarkan sistem pencernaan.
  • Meningkatkan fungsi buah pinggang. 
  • Memudahkan fungsi hati.
  • Meningkatkan sistem imun.
  • Melancarkan aliran darah.
  • Meningkatkan fungsi otak.
  • Membantu menyahtoksik.
  • membekalkan tenaga.
  • Bertindak sebagai pelincir untuk sendi dalam badan.
  • Merawat masalah gastrik,migrain,gout,batu karang,diabetes, kencing manis, darah tinggi, anemia, osteoporosis dan tonsil.
Air minuman SOLE vs Air mineral (Evian,Spritzer,Alpine dan lain-lain jenama)
----------------------------------------------------------------------------------- 


Air mineral adalah air yang mengandungi mineral atau garam galian (sama ada semulajadi atau ditambah). Kebanyakan air mineral menagndungi beberapa trace mineral seperti kalsium, magnesium, zink, iron, sodium, potassium, klorida, nitrat, sulfat, florida dan bikarbonat yang diperlukan oleh tubuh badan.


 Air minuman yang dibancuh dengan pati kristal garam mineral SOLE mengandungi kesemua garam galian (mineral) yang terdapat dalam air mineral Evian dan Spritzer. Malah, ia juga mengandungi lebih banyak elemen mineral dan elektrolit yang menyamai komposisi unsur dalam darah manusia. 


 Kenapa Air Minuman SOLE lebih berbaloi berbanding air mineral ??
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 
      Harga Pati Kristal Garam Mineral SOLE = RM52/170ml

Satu botol 1.5L air biasa + 5 titik @ 5 ml SOLE) akan memberikan 1 botol air mineral penuh khasiat untuk kegunaan sepanjang hari.

      170 ml/5ml = 34 botol 1.5 L air mineral

* Satu botol pati kristal garam mineral SOLE mengandungi 170ml berharga RM52. Jika 35 titik iaitu 5ml dititis ke dalam botol air 1.5L, kita boleh dapat sebanyak 34 botol air mineral penuh dengan khasiat garam mineral dari pergunungan Himalaya.

     RM52/34 = RM1.53 sebotol

* Harga setiap botol air minuman yang dibancuh dengan pati kristal garam mineral SOLE adalah RM1.53 sebotol.

Harga air mineral jenama lain seperti berikut : 

   


  Harga air mineral jenama lain berbeza-beza disebabkan kandungan mineral @ garam galian dalam air mineral tersebut berbeza-beza. Tetapi air minuman yang dibancuh dengan pati kristal garam mineral SOLE mengandungi kesemua garam galian (mineral) yang terdapat dalam air mineral Evian dan Spritzer. Malah, ia juga mengandungi lebih banyak elemen mineral dan elektrolit yang menyamai komposisi unsur dalam darah manusia. 
  
Air minuman yang dibancuh dengan pati kristal garam mineral SOLE lebih murah dan berkualiti berkali ganda daripada air mineral jenama lain.

====================================================== 

KENAPA PERLUNYA GABUNGAN QASEH GOLD SOLE DENGAN QASEH GOLD ADINDA/KEKANDA?


Dalam qaseh gold adinda/kekanda ada gabungan makanan sunnah dan keseluruhan zat yang terkandung lebih kurang 200 jenis zat. Tidak semestinya badan menyerap semua zat yang dimakan akan diserap oleh tubuh. Contohnya : fenomena sekarang ni ramai orang ambil vitamin C untuk cantik tetapi adakah tubuh menyerap semua nutrien itu?

Pati kristal mineral sole ini apabila dititikkan ke dalam air akan rasa payau iaitu rasa yang mirip air zam-zam. Kenapa payau? Sebab mudah tubuh badan menyerap berbanding rasa masin.

CARA PENGGUNAAN PATI KTISTAL MINERAL SOLE :

Berat badan (kg) x 33 = isipadu air minum (sole campur air kosong) untuk setiap hari.

Contohnya : 48 kg x 33 = 1.5 liter air yang telah dititis sole perlu diminum setiap hari.

SIAPA MESTI AMALKAN QASEH GOLD SOLE?

Pati kristal sole bukanlah merawat penyakit tetapi membantu penyembuhan penyakit. Semua orang boleh minum air campuran sole.

Paling bagus adalah pesakit batu karang. Bancuh 1.5 liter air campuran sole sebanyak 5 botol. Kemudian bagi pesakit minum selama seminggu. InsyaAllah, batu karang akan melarut dan dikeluarkan dari tubuh melalui proses perkumuhan. Tidak percaya? Selepas seminggu boleh pi check doktor. Tidak perlu laser, pembedahan dan sebagainya.

Begitu juga pesakit kencing manis.Bancuh 1.5 liter air campuran sole sebanyak 5 botol. Minum selama seminggu dan cuba jarakkan memakan ubat hospital. InsyaAllah, pi check doktor paras gula akan normal dan pesakit tidak perlu cucuk insulin.

Selain itu, sesiapa yang mengalami lenguh kaki juga sangat bagus. Amalkan sole InsyaAllah tidak perlu mengurut dah.


GEJALA ATAU KESAN AWAL PROSES PENYEMBUHAN.

Tidak dinafikan terdapat gejala yang berlaku di peringkat awal mengamalkan sole ini. Gajala ini terjadi disebabkan tubuh badan sedang mengimbangi mineral di dalam badan. Nyahtoksik adalah istilah bagi membuang zat yang tidak diperlukan oleh tubuh badan seperti asid urik.

Contohnya : kekejangan adalah gejala ketidakseimbangan mineral di dalam tubuh badan. Peminum sole boleh mengurangkan sukatan untuk menghentikan ketidakselesaan ini tetapi sole masih perlu diteruskan sehingga badan normal.
  


TIPS PENGGUNAAN :
  1. Campurkan 3 ml SOLE ke dalam satu gelas air dan minum pada waktu pagi sebelum menggosok gigi.
  2. Campurkan 5 ml lagi air minuman 1.5 L untuk diminum sepanjang hari.
 Sukatan SOLE : 
          1 ml = 7 titis SOLE
          3 ml = 21 titis SOLE
          5 ml = 35 titis SOLE

Satu botol 1.5 L = 35 titik = 5 ml SOLE.
  
TIPS KECANTIKAN :

Pati ktistal sole boleh dibuat spray muka untuk menhidrat dan melembapkan muka serta-merta. Caranya sole dititikkan ke dalam air pastu dimasukkan ke dalam botol spray. Spray muka dengan larutan sole. Simpan di dalam handbag untuk dibawa ke mana-mana. SELAMAT MENCUBA!






Jom kekal sihat dan bertenaga dengan SOLE !  

TESTIMONI PENGGUNA
----------------------------- 


Ramai pengguna telah berpuas-hati dengan pati garam mineral SOLE. Antaranya :- 








  


Apa tunggu lagi ?? Cepat dapatkan Pati kristal garam mineral SOLE.

pm/whatapss : 0169674726