Damya Aleesya, Aqieef Zafrieel, Dhia Irdieena

Damya Aleesya, Aqieef Zafrieel, Dhia Irdieena
Damya Aleesya, Aqieef Zafrieel, Dhia Irdieena

Rabu, 27 Mei 2009

Berkenaan Hot chat Pegagi Bersama Fafau....

sebenarnye cite ni bukan tuk nak aib kan sesiapa...
juz nak kongsi pengalaman...
memandangkan pepagi ni aku dengar hot chat kat hot fm...
berkenaan "suami curang...isteri xmahu dimadukan"....

pengalaman ngeri seorang sahabat baik aku ni..atau aku perkenalkan A,
A dan couple die ni dah lama bercinta...dan dalam masa tuk proses ikatan yang sah...
tapi sepanjang pencouplelan dorang ni...banyak cabaran n dugaan...

every year dorang akan ader masalah...masalah die adalah orang ketiga...
kalu nak di ikutkan cite sahabat aku ni...die ni bukan la dikategorikan sebagai gadis cun...
tapi couple die bley la dikategorikan jejaka hensem...(hensem ker?)

nak dijadikan cite wujud la seekor beruk betina dalam perhubungan dorang ni....
walaupun beruk-beruk betina ni tau yang sahabat baik aku ni ngan couple die adalah pasangan couple yang paling romantika...dan ada kalanya beruk-beruk betina ni merupakan kawan baik kepada couple ni...aleh-aleh beruk-beruk betina ni yang cube merosakkan hubungan ni..hubungan kasih sayang dorang ni bukan sekampung je yang tau kisah percintaan dorang ni...dah satu dunia merasa kebanggaan perhubungan dorang ni....(alah...biasa la..lautan api sanggup ku renangi)..

aku bukan la nak salahkan beruk-beruk betina ni...biasa la kalu dah dikategori jejaka hensem semalaya...mane leh tahan ngan godaan si beruk-beruk ni...(masakan bertepuk sebelah tangan...takkan berbunyi....)

jadi terjadi la konflik cinta agung dorang ni...maka salah menyalah antara satu sama lain terjadi...
makan hati ofcourse la orang pompuan yang makan hati...jejaka hensem semalaya ni pun nak cube gak persenaliti die..nak cube la gak tuk mengalas sifat bertanggungjawab serta adil dalam diri...mana la tau kot bile dah kawen nnt die leh wat cam tu gak...try, test la ....kononnnnn...

tibe la satu beruk betina yang tak kenal erti jemu...fushhhh..puas gak aku memujuk sahabat baik aku ni tuk tinggalkan je perhubungan ni...tapi sampai la satu ketika bile si A mula sedar akan keadaan yang sebenar...walaupun perit tuk die harungi..walaupun perit tuk die melupakan semua kenangan bersama jejaka hensem semalaya (kononnnnn)...walaupun terpaksa diejek pompuan gatal...pompuan tak tau malu...pompuan gedik...pempuan tak kenang budi...walaupun hilang beberapa sahabat yang baik...yang dulu penah menjadi pendengar masalah...lari lintang pukang tinggal si A...siap si A ni dicaci..dan ader beberapa manusia yang penah mengenali si A memandang keji pada si A...jadi si A mengurungkan diri di satu tempat yang terpencil tuk mencari semula diri yang telah lama hilang...dan akhirnye die telah pun berjaya berada dalam keadaan yang sangat bahagia ketika ini...

skang si A penah mengadu kat aku yang die dah tak der ramai kawan...bagi aku bialah tak de ramai kawan...biar je kite hidup sebatang kara..atlaest kite ader family yang sentiasa ader pabila kita susah senang....dan bialah jugak family kite tau masalah kite...kongsi masalah dengan family lagi bagus daripada sahabat yang kite iktiraf sahabat sejati...walaupun dia seorang sahabat sejati...ade masa dia akan tikam belakang kite...

jadi sekarang si A ni hanya berkawan dengan aku..si A dan aku telah pun di anggap sebagai adik beradik dikalangan family kami...tapi kadang aku cian gak ngan si A ni...sedih bile die keseorangan...

tapi bile terdengar hot chat kat hot fm pagi tadi..terase cam nak cite je pengalaman si A ni...biar semalaya tau kisah die..yela mase bercinta satu dunia tau...tapi bila dah tinggal keseorangan dibiar terkontang kanting...

sakit bile dengar cite cam gini...dah cian bile aku kenang kan yang pompuan...sebab si A tak penah wat salah pun ngan jejaka hensem semalaya...tapi bila aku terdengar kisah cam gini aku cube tuk bertenangkan diri...dan cube tuk lepas kan diri dari terdengar cite-cite cam ni..

p/s : aku bersyukur dengan ape yang aku ada...
aku rehda dengan ape yan terjadi...benda cam ni leh buat kite lagi kuat tuk mengharungi dunia..dan mengatasi beruk-beruk ni...

attn : tuk si A...
jangan kau cube nak patah balik pada si jejaka hensem semalaya (kononn)...nyampah aku...
bile kau cube patah balik...kisah ni akan berulang tapi ngan beruk yang lain plak....