Damya Aleesya, Aqieef Zafrieel, Dhia Irdieena

Damya Aleesya, Aqieef Zafrieel, Dhia Irdieena
Damya Aleesya, Aqieef Zafrieel, Dhia Irdieena

Rabu, 22 April 2009

hati-hati di jalan raya....

hari ni masuk opis je aku dgr berita yang mengejutkan...
sebab aku tgk makcik kat opis aku ni merah mata ngan hidung die...nangis...
aikkk..apehal plak ni?

rupanye ader kes budak darjah 6 meninggal dunia...xcident..
cite die cam nie...
budak tu nak lintas jalan...ader latihan bole sepak...kejadian ni berlaku kat kawasan umah aku la...dekat terowong (satu-satunye terowong yang ader kat putrajaya ni)....mase nak lintas tu..si arwah ni ngan kawan die la..sesama nak lintas jalan...
tibe dah sampai tgh jalan..si arwah nie leh patah balik...
datang la si driver cine nie...terus hentam dia...tak sempat brek...
si arwah terus melambung kat bonet depan keta cine tu..sampai pecah cermin depan...

nasib la si cine yang langgar tu tak lari..
die terus bawak si arwah ni...ke hospital putrajaya...
dalam kul 3.00 petang semalam la...

tapi si arwah menghembuskan nafas terakhir kira-kira jam 6.00 petang..
sempat la makcik2 g tgk...
kecian sangat...
si arwah cedera teruk..ape yang aku dgr patah kaki ngan tangan die...

si arwah ni merupakan anak sulung pada makcik ni..
makcik yang lain pei pun kesian tgk keluarga die...
yang mak si arwah..bengkak2 mata menangis...
yang bapaknye plak...masih dalam keadaan terkejut lagi..sebab bapak die maybe tak sempat jumpa arwah...

tapi driver cite ni..dgr kate kena tahan reman...
nasib la die mengaku..kalu die larikan diri cam ner...

jadi tuk nasihat adik2 ataupun korang2 yang bace cite ni...(termasuk aku la jugak..kekadang aku pun camtu gak)
hati-hati la bile nak lintas jalan nie..
atau hati-hati la drive kete..
sebab malang ni tak berbau..
ajal maut semua di tangan DIA..