Damya Aleesya, Aqieef Zafrieel, Dhia Irdieena

Damya Aleesya, Aqieef Zafrieel, Dhia Irdieena
Damya Aleesya, Aqieef Zafrieel, Dhia Irdieena

Selasa, 29 September 2009

Ibu sayang aleesya...

Alhamdulillah.. Dari sehari ke sehari, perkembangan aleesya..sgt baik. Masa raya pertama hari tu..aleesya da xduk kat dlm inkubator lg..skang dia tgh sesuaikn diri duk kat dlm bby cort..hehe. Da besar da anak ibu..comey dia.. Da 3bln da syg ibu ni..besok aleesya da genap 100hari da..

* nnt aku upload kn pic terbaru aleesya..

Khamis, 17 September 2009

Perkembangan Damya Aleesya 17/09/09


koleksi gmbar aleesya dari 685g - 1.725kg.....

Semalam aku dapat dukung n cium aleesya...
lame die duk kat pangkuan aku...
Ya Allah dah terasa dah badan die...
dulu dukung dia tak terasa sangat...
die tido je kat pangkuan aku...
semalam aku tgk die dimandikan...pastu nurse suh aku buh baby oil kat badan die....
lepas tu nurse timbang die....
1.725kg...hehehe lagi sikit je...lagi sayang....
Allhamdulillah, perkembangan aleesya setakat ni...
hari ni maybe doc dah off kan bantuan oksigen die...
semalam die training 6jam...ok..
hari die training 24jam plak....
skang aleesya pun dah minum banyak 40 ml....
tengahari ni aku nak g tgk aleesya training 24 jam...


Ibu n Ayah sentiasa ada bersama sayang....
Ibu n Ayah sayang kan DAMYA ALEESYA....

Selasa, 15 September 2009

"My Glamour Picture Contest"


Nama : Noorhazlizan Binti Md Not (Damya Batrisyah)

Semestinya gambar ni merupakan gambar yang paling glamor yang ade..hehe
sebab gambar ni ader iras-iras artis gitu...;p (mase ni la nak perasan..hehe)
dah macam modelling majalah PENGANTIN la...



sape yang rase-rase ader gambar glamor...
jom join contest ni......


contest ini terbuka kepada semua blogger, tak kira bangsa, tak kira agama dan tak kira status. yang dah kawen ker, single ke or divorced ke or sesiapa saja yang rasa dier ader gambar yang glamour boleh join contest ni.
.
Tapi contest ini still ader syarat and syarat2 nyer ialah:
.
Syarat-syarat

1. Terbuka kepada semua blogger
.
2. Anda diwajibkan menjadi Follower blog http://cincinmasmerah.blogspot.com/ serta add link blog ini dalam blog list anda
.
3. Sila pastikan gambar (banner) di atas di sidebar blog anda and banner tersebut mestilah link kepada entry contest ini, gune link ni:
.
4. anda bleh buat entry "My Glamour Picture Contest" dengan memuatkan sekeping gambar anda yang paling glamour, nama anda dan ceritakan serba sedikit kenapa anda merasakan gambar anda itu glamour.
.
5. Pastikan di dalam entry anda ada dinyatakan link2 tersebut (no link back will be disqualified):
.
6. Setelah siap entry tersebut, sila tinggalkan URL-link-contest-anda di ruangan comment pada entry ini sebagai tanda pengesahan anda menyertai contest ini.
.
7. Pemenang akan dipilih oleh juri profesional (penganjur yang pilih) berdasarkan photo anda yang paling glamour.
.
8. Contest ini bermula 22hb Ogos 2009 sehingga 30hb September 2009. lama skit coz nak bagi peluang anda semua upload gambar glamour masa raya nanti..hehehhe
.
9. Hadiahnyer akan diberitahu next entry.Tungguuuuuuu...
P/s: gambar anda hendaklah yang terkini dan tidak lebih dari 3 tahun ke belakang.

Rabu, 9 September 2009

Perkembangan Damya Aleesya 09/09/09

alhamdulillah...
perkembangan aleesya sangat positif...
syukur YA ALLAH...
tadi tengahari aku g...
doctor pakar aleesya sempat brief aku...
pasal perkembangan aleesya...
semuanye perkembangan yang sangat baik....
Alhamdulillah....
ini merupakan hadiah dari aleesya...
"terima kasih sayang"
Ibu sayang Damya Aleesya....

24/8/2009
Berat : 1.08 kg
Susu : 18ml


25/8/2009
Berat : 1.085 kg
Susu : 18ml

26/8/2009
Berat : 1.1 kg
Susu : 18m
l

27/8/2009
Berat : 1.09 kg
Susu : 18m
l

28/8/2009
Berat : 1.145 kg
Susu : 18m
l

29/8/2009
Berat : 1.170 kg
Susu : 18ml


30/8/2009
Berat : 1.2 kg
Susu : 19m
l

31/8/2009
Berat : 1.215 kg
Susu : 20m
l

1/09/2009
Berat : 1.190 kg
Susu : 20m
l
off bantuan pernafasan : 2 jam

2/09/2009
Berat : 1.195 kg
Susu : 20m
l
off bantuan pernafasan : 3jam

3/09/2009
Berat : 1.22 kg
Susu : 20m
l

4/09/2009
Berat : 1.27 kg
Susu : 20m
l

5/09/2009
Berat : timbang rosak
Susu : 20m
l

6/09/2009
Berat : timbang rosak
Susu : 21m
l

7/09/2009
Berat : 1.39 kg
Susu : 21m
l
off bantuan pernafasan : 1 jam

8/09/2009
Berat : 1.395 kg
Susu : 21m
l
off bantuan pernafasan : 3 jam

09/09/2009 (birthday ibu)
Berat : 1.425 kg
Susu : 23m
l
off bantuan pernafasan : 4 jam

ada apa dengan tarikh 09.09.09?

sebenarnye ni tarikh lahir aku yang ke 24 tahun....

Allah selamat kan kamu....
Allah selamat kan kamu....
Allah selamat kan kamu....
Allah selamat kan NOORHAZLIZAN MD NOT....
Allah selamat kan kamu....

HaPpY BirHtDaY to you...
HaPpY BirHtDaY to you...
HaPpY BirHtDaY to you..
HaPpY BirHtDaY to NOORHAZLIZAN MD NOT

* : hope tahun ni membawa seribu makne buat aku dan family aku.,.
lebih2 lagi bile tahun ini aku sambut dengan perasaan seorang ibu....
"Aleesya, ibu sentiasa mendoakan kebahagian dan kesejahteraan syang..."
"Moga pada hari lahir ibu ini, aleesya memberi kejutan tuk ibu...."
"semoga sayang cepat sembuh dan sihat, agar nanti sayang cepat kuar dan beraya ngan ibu..."
ibu sangat sayangkan DAMYA ALEESYA.....

Rabu, 2 September 2009

Comey nye Damya Aleesya


salam...
ni adalah gambar terbaru aleesya..
dia senyum lagi...pandai dia..bile kite agah dia...
sekarang ni berat aleesya pun dah 1.215 kg..
dan skarang doc tgah buat training pernafasan dia...
doc off kan bantuan dia selama 2 jam..
alhamdulillah..aleesya boleh bertahan...
sekarang aleesya menunjukkan perkembangan yang sangat positif...