Damya Aleesya, Aqieef Zafrieel, Dhia Irdieena

Damya Aleesya, Aqieef Zafrieel, Dhia Irdieena
Damya Aleesya, Aqieef Zafrieel, Dhia Irdieena

Rabu, 15 April 2009

aku bosan......

aku da mula bosan ke kat opis ni...

memang aku tak minat cara kerja kat sini...
ye la kalu dah jabatan perangkaan tu...
dah tentu-tentu melibatkan banci...
tapi aku ni banci yang melibatkan syarikat kecik2...

laundry, broadcasting, sanitary, gambling ngan recreation...
bile time minta data...
wat surat..pastu pos..
tunggu company2 kecik2 reply balik surat kite..
dia akan fill form yang kite atachkan bersama surat tu...
kalu ader company yang degil nak mampus nie..
tu yang tunggu sampai bertanduk pun..
belum tentu dorg nak isi..
kecuali kite ambus je company dorg..
baru la 'ketaq' lutut..
ala kite bukan minta ape pun..
cume laporan tahunan dorang je..
kalu malas nak fill form tu..
hantar je la buku tahunan korg...
tu punn nak bagi tau...

nak tunggu borang tu korang pos balik..
aku dah bosan dah menunggu..
dah macam2 laman web dah aku masuk...
sampaikan emel aku kosong je...
sebab selalu update...
download lagu tu jgn ckp la...
penah sampai pc aku ni kena jangkitan virus...

ni dah rase cam ngantuk plak...
kalu kat opis lama...(jabatan penerbangan Awam)
ader je keje aku nak wat..kat sane leh kate semua org ader keje..
ni kat sini aku nak tolong org pun cam malas je..
sebab dorg pun tak der keje...
dorg lagi la..siap bace novel lagi..
memang la keje kiteorg nie ikut musim...

kat bawah opis kiteorg ni..
ader kedai macy..
ala kedai menjual alat kelengkapan umah..
bile time sale, kami la yang g dulu..
tapi leh tahan la harge die..

kalu barang dapur tu penah la aku beli..
tu pun aku rase mahal gile..

besok mama, abah ngan adik2 datang..
sebabnye abah ader keje kat sini..
tapi yang sebenarnye..dorang nak g amik k.chik..
die dah abis belajar kat kolej matrik melaka...
jadi kena bawak balik...sementara nak tunggu panggilan university...
k.chik belajar sains hayat..bley lah kalu besok nak bedah atau nak rawatan kami adik
beradik ader orang yang dipercayai...

skang ni nak dekat kul 4.30 ptg..
lagi setengah jam je lagi aku nak balik...
bile time balik..aku tak tunggu walaupun seminit..
tepat kul 5 je aku terus punch..
ye la kalu kat opis lama..aku amik waktu kul 7.30-4.30..
ni sebab opis ngan umah aku jauh...nak kena redah jalan yang banyak kete...
jadi aku kena la amik time 8.00-5.00..
tapi kalu opis ni pindah balik putrajaya...aku memang amik time 7.30 tu...

sebab kalu balik awal ni aku leh buat banyak keje..
malam leh tido awal..
penat tau..bile keadaan aku cam ni...
tibe time kena basuh baju bebanyak..(yela, nadzrul kan selalu tak de kat umah..bile
sekali die blik..mesti banyak baju kotor)
penat tak terkata..

baru perut kecik nie baru...
tapi org semua dah kate perut aku besar...
mane tak besarnye..bile doc suh aku makan vitamin yang die bagi tu...
sampai habis aku telan..
tapi bile dah kena tegur ngan budak2 opis nie..
jgn abis kan ubat..nnt baby besar..aku pun kurangkan pengambilan..
minggu depan 23/4/2009..time aku kena wat medical check up peyot...
kat mane lagi..kalu bukan klinik kesihatan putrajaya...
mulanye aku tak suke wat kat situ...
ramai org...aku dah tak suke nak tunggu lelama ni..
lagi pun duk lelama sakit pinggang la...

takut nak cek...sebab takut berat badan naik melampau..
atau pun turun..sebab nurse kat situ marah kite..
kalu turun naik berat badan melampau...

skang nie jenuh nadzrul paksa aku minum susu...
yela, aku nie bab susu ni yang malas pikir ni...
tapi kalu milo..tak yah ckp....
kalu holick..terima kasih bebanyak..

sampaikan aku nak minta pil kalsium kat doc...
tapi semenjak 2 menjak ni..bile dah kena paksa baru leh minum...
lagipun pikir baby je...
sian die..nnt tak de kalsium plak...

k, la..byk plak aku merepek ni..
bile dah tak der keje tu cam ni la jadinye..
da...

Tiada ulasan: