Damya Aleesya, Aqieef Zafrieel, Dhia Irdieena

Damya Aleesya, Aqieef Zafrieel, Dhia Irdieena
Damya Aleesya, Aqieef Zafrieel, Dhia Irdieena

Khamis, 5 Mac 2009

Exam JPA

semalam aku kena exam jpa kat UM..aku kua umah kul 8.00 pagi...gedik2 g pinjam buku kat DCA..kul 8.15 baru aku gerak dari putrajaya ke UM...selaju mungkin aku bawak kete..sampai pintu UM kul 9.00 pagi..hehehe seberapa pantas aku bawak kete...mane tak nye dah la kawasan UM ni aku tak berapa teror sangat...dengan berpandu kan map atas paha aku...maka beluncur laju la kete aku...da tu time org nak g keje aku plak sibuk nak g exam....dah la 1jam je mase aku diperuntukan tuk berada kat UM nie..semata-mata nak jawab exam nie la.....dah la bapak jem sepanjangg jalan...duk kat putrajaya ni nak nampak jem dah la susah..jadi dengan pale otak aku yang serabut ngan tahap gelabah aku dah tahap maksimum aku berjaya jugak sampai...lagi 5 minit nak masuk dewan peperiksaan...aku dengan seorang diri main redah je...sampai terus duduk...jawab ala-ala poyo...sebab aku langsung tak bace buku..tapi nasib baik exam ni membenarkan rujuk buku...hehehe...jawab dengan bangga nye lagi 9 minit sebelum tamat...dengan tidak berbekal kan pemadam..aku secara gembel jawab soalan jpa...bapak la ramai orang yang datang...semua ader polis, bomba, ADK, nurse, dan semua close deparment...yela sekang ni aku dah close department..bukan cam dulu lagi..nak tukar maner2 senang..sekang nie usaha aku nak tukat payah sikit la...sebab close department...kena cari org nak tukar baru leh tukar...yela dah kawen ngan orang pahang kena la ikut suami...hehehe...tapi dengan usaha dan tahap pelajaran aku yang tak seberapa nie..aku cube lagi tuk dapat kan jawatan yang aku idamkan....pembantu tadbir (P/O) N17...eeehhh...berbalik cite aku g exam tadi..dah selesai jawab semua...aku dengan gembel sekali lagi..nak kuar dari kawasan UM tue..lagi sekali aku men redah je...tetiba aku jumpe signboard ke damansara...haa sudah! tapi aku pikir time nak balik ni aku tak terkejar sangat...dengan sempoi bahasa aku bawak kete..terus menuju ke putrajaya...dalam perjalanan 'lapo perok' plak..singah jap kat drive thru kat sg.besi...mc d la jawab nye...sebelah tangan makan..sebelah tangan lagi aku kat stereng...tu dah jadi kebiasaan...sampai je putrajaya aku terus g kinik kesihatan wat appoiment tuk perut aku yang nak memboncet nie...aku nak scan sebenar nye..tapi yela kan kinik kerajaan ni kan banyak songeh..suh aku g kinik swasta plak...sebab die tak buat scan...jadi aku terus je la g kinik kat perbadanan putrajaya..belakang maybank tu...doc ckp baby aku sihat...hehehe..lega skit..aku risau kan baby aku..ader kinik swasta aku g baru-baru ni...suh aku makan ubat antibaotik ngan panadol..sebab aku ni ader kencing kotor..dari sebelum ngandung lagi...aku dah ader kencing kotor nie...sampai aku sakit pingang bile aku gelak ke, batuk ke, bersin ke...tapi skang nie ok dah...sebab aku kurang minum air masak n suke tahan kencing....tapi bile aku ngandung nie...bukan men lasak lagi aku tido...suke tido meniarap...hehehe..cian baby kena tekan...tapi dah besar nnt tak kot...giler! nak suh aku jadi papan jongkang jongket...hehehe

Tiada ulasan: