Damya Aleesya, Aqieef Zafrieel, Dhia Irdieena

Damya Aleesya, Aqieef Zafrieel, Dhia Irdieena
Damya Aleesya, Aqieef Zafrieel, Dhia Irdieena

Jumaat, 27 Mac 2009

Check Peyot tuk Kali ke-2 dalam seminggu...

semalam aku g check up ngan mama..cian mama kena tunggu lama..bapak la ramai orang chek peyot gak..dah la kena cucuk 2 kali..sakit ooo.. sampai la aku kena jumpa doctor..sebab hari tu tak de doctor..jadi semalam doctor ader..n wat scan sekali..mase first benda scan atas peyot aku..baby tgh gerak..susah doctor nak scan gambar..kali ke-2..baby menyorok...hehe..kali ke-3..berjaya gak doctor capture kedudukan dia...selesai check up kul 12.30..penat nye..cian mama..aku bawak mama g makan kat wisma tani..pastu kami pun gerak balik..sampai je umah rehat jap..pastu tetido..kul 2.30 aku gerak plak ke hq..ader penyampaian sijil n pengumuman pemenang kmk..group kami kalah..hehe..sebenarnye memang nak kalah pun..sebab dah malas nak wat keje kmk ni..ptg tu aku bawak mama jalan2..g warta bangi..saje je tgk baju..mama suh aku beli baju ngandung..seronok nye die..die teringin nak tgk aku pakai baju ngandung..beli la 2 pasang...hehhe..nnt ye..peyot tak memboncet dengan ketara lagi..tu pasal la rilek je pakai aku biase dulu...

Rabu, 25 Mac 2009

Pesta Belon Udara



Ni aku attach kan beberapa gmbr yang aku snap mase tgk belon udara...

hari sabtu hari tu, sebelum aku nak anta adik2 ngan mama balik pekan..aku singgah jap kat alamanda sebab mama nak beli tempeyek kacang..sedap..RM 16.00 je..dia jual dalam botol..dah lepas aku beli..tu tetiba terpandang poster pesta belon udara kat presint 2..jadi dengan perasaan teruja aku terus la ke sana..memang dah lama aku nak tgk belon udara ni..ramai giler orang..tapi panas..aku mengalah kan adik2 yang kecik..cam2 ader kat sane..selain daripada belon udara tu..ader permainan helikopter..cam nadzrul beli..bapak la mahal helikopter tu..tapi dah minat die nak main..tapi tuk pengetahuan korang helikopter tu..ader je kat umah..duk jadi hiasan umah dah...sebab die tak der masa nak main..huhu..dan bermacam2 jenis belon udara...lepas je puas tgk belon2 tu..aku pun terus bergerak balik pekan...sepanjang perjalanan aku bawak..fuhhh penat..sampai je kat sri jaya..aku dah ngantuk..adik2 aku yang kat belakang dah pun selamat..tinggal aku ngan mama je..mama plak duk tanye aku.."ejan, klu penat biar mama bawak.."tak pe la mama..kuat lagi"...bawak kete..tak la selaju alex yoong..setakat 120-130 je..sampai kat gambang ader plak kancil terbang langgar jambatan..mengerikan..aku tak berani nak tengok..sebab kejadian tu baru je terjadi mase aku lalu..maybe driver tu tersempit kat tempat duduk die..sebab depan kete remuk teruk..sampai je simpang masuk pekan..hujan lebat..aku bile hujan lebat ni fobia sikit..jadi aku kurang kan kelajuan aku...sampai umah je..ader plak jiran sebelah jemput makan..hehe..mula nye sesampai je aku kat umah..terus aku makan burger..mase singgah sekejap isi minyak kat gombak..kat situ kan ader burger king..jadi takkan la aku nak makan sambil memandu...dah la aku bawak mak mentua aku ngan adik2..punye la risau nadzrul...bile dia tau aku yang drive balik pekan..selesai je makan burger tu..aku punye la malas nak g umah jiran 2..sebab pikir dah kenyang..ditambah plak ngan mata yang ngantuk..tapi kesian kan mama, aku g la jugak..sampai je..terbau la plak nasi dagang. Amik pinggan pastu amik nasi sikit giler..sebab nye dah kenyang..tapi sekali suap..bapak sedap..cam nak tambah lagi..tapi malu..mama aku dah senyum2 dah..die pun dah paham..balik umah aku terus tertido..sampai kul 6.30..bangun terus mandi..tapi aku ngantuk lagi..tapi malam tu aku ngajar adik2 matematik...tgk af pun sekejap2 je...abis je ngajar math...aku terus tido...kul 3.00 pagi..tetibe je peyot aku memulas2..sakitnye..dah tu plak aku berebut toilet ngan k.teh..sebab nye..sebelum kitorang g umah jiran makan nasi dagang..kan aku cite kat atas tadi..aku makan buger..buger tu sebenar nye buger black pepper..sebenarnye petang itu, sebelum g umah jiran..mama dah pun mengalaminye..jadi time kami tgh malam..bapak la sakit nye..tapi aku skali je..kak teh je 2 kali masuk...huhu..lepas tu aku sambung tido..bangun pagi plak die wat hal balik..tapi nasib dah pagi..lepas mandi2..ader banyak agenda aku ngan mama..sabtu ngan ahad..ade je keje aku ngan mama..sampai la hari isnin..isnin tu aku g cek peyot ngan buka buku merah..sebenarnye aku dah ader buku biru..tapi kinik swasta nye..aku tak nak sbb tak lengkap..jadi aku g la kinik kesihatan..bile dah sampai kat kinik kerajaan ni plak..dah macam bola dah die buat kami..skejap kat sini, sekejap kat sane..fuhhh letih..tapi akhirnye aku berjaya buka buku merah tu..mase time amik darah..huhu aku ni penakut sebenarnye..aku gelabah gile..sampai kan darah tak nak kuar..sbb aku stress..hehe..nurse tu suh aku cool..pastu baru darah tu kua..sakit nye..first sebenarnye amik darah sebanyak tu..pastu ader la pemeriksaan lain..tekan perut aku..rase baby aku kat ner..peyot aku plak dah pun mula memboncet..hehe suke nye. pastu tu aku g ke bandar pekan balik sebab ader barang nak beli..n nak servis kete skali..semlam baru aku gerak balik KL..sebb hari ni aku ader presentation KMK..jadi semlm aku balik ngan abh ngan mama..time ni abah plak bawak kete..aku duk kat belakang tito ayam...pastu singgah sekejap kat rawang amik baju aku nak pakai g presentation kmk tu..pstu gerak g shah alam..g tgk abg tersayang kursus kat sane..sepanjang perjalanan dari pekan ke rawang, pasru ke shah alam..cian abah penat drive..sampai umah je kami terus tetido.

Jumaat, 20 Mac 2009

2nd trimester....

Your due date: Wed, September 23rd ,2009

Last menstrual period: Wed, December 17th ,2008
Ovulation date: Tue, December 30th ,2008
Conception date: Wed, December 31st ,2008
Implantation date: Thu, January 8th ,2009
Due date: Wed, September 23rd ,2009
Still to go:

187 days to go

Your pregnancy begins at conception. (Wed, December 31st ,2008) Your due date is 266 days (38 weeks) later. (Wed, September 23rd ,2009) We will use the more popular numbering, starting 14 days before your conception. According to this, you are already 2 weeks pregnant at the time of conception, making your total pregnancy last 40 weeks, or 280 days.

DateWeeks pregnantTrimesterProgress

1st trimester

Your first trimester is from
Wednesday, December 31st ,2008 to
Tuesday, March 17th ,2009.
December 31st ,20082 weeks & 0 days pregnant.1st trimester 266 days to go.2 weeks pregnant
January 1st ,20092 weeks & 1 days pregnant.1st trimester 265 days to go.
January 2nd ,20092 weeks & 2 days pregnant.1st trimester 264 days to go.
January 3rd ,20092 weeks & 3 days pregnant.1st trimester 263 days to go.
January 4th ,20092 weeks & 4 days pregnant.1st trimester 262 days to go.
January 5th ,20092 weeks & 5 days pregnant.1st trimester 261 days to go.
January 6th ,20092 weeks & 6 days pregnant.1st trimester 260 days to go.
January 7th ,20093 weeks & 0 days pregnant.1st trimester 259 days to go.3 weeks pregnant
January 8th ,20093 weeks & 1 days pregnant.1st trimester 258 days to go.
January 9th ,20093 weeks & 2 days pregnant.1st trimester 257 days to go.
January 10th ,20093 weeks & 3 days pregnant.1st trimester 256 days to go.
January 11th ,20093 weeks & 4 days pregnant.1st trimester 255 days to go.
January 12th ,20093 weeks & 5 days pregnant.1st trimester 254 days to go.
January 13th ,20093 weeks & 6 days pregnant.1st trimester 253 days to go.
January 14th ,20094 weeks & 0 days pregnant.1st trimester 252 days to go.4 weeks pregnant
January 15th ,20094 weeks & 1 days pregnant.1st trimester 251 days to go.
January 16th ,20094 weeks & 2 days pregnant.1st trimester 250 days to go.
January 17th ,20094 weeks & 3 days pregnant.1st trimester 249 days to go.
January 18th ,20094 weeks & 4 days pregnant.1st trimester 248 days to go.
January 19th ,20094 weeks & 5 days pregnant.1st trimester 247 days to go.
January 20th ,20094 weeks & 6 days pregnant.1st trimester 246 days to go.
January 21st ,20095 weeks & 0 days pregnant.1st trimester 245 days to go.5 weeks pregnant
January 22nd ,20095 weeks & 1 days pregnant.1st trimester 244 days to go.
January 23rd ,20095 weeks & 2 days pregnant.1st trimester 243 days to go.
January 24th ,20095 weeks & 3 days pregnant.1st trimester 242 days to go.
January 25th ,20095 weeks & 4 days pregnant.1st trimester 241 days to go.
January 26th ,20095 weeks & 5 days pregnant.1st trimester 240 days to go.
January 27th ,20095 weeks & 6 days pregnant.1st trimester 239 days to go.
January 28th ,20096 weeks & 0 days pregnant.1st trimester 238 days to go.6 weeks pregnant
January 29th ,20096 weeks & 1 days pregnant.1st trimester 237 days to go.
January 30th ,20096 weeks & 2 days pregnant.1st trimester 236 days to go.
January 31st ,20096 weeks & 3 days pregnant.1st trimester 235 days to go.
February 1st ,20096 weeks & 4 days pregnant.1st trimester 234 days to go.
February 2nd ,20096 weeks & 5 days pregnant.1st trimester 233 days to go.
February 3rd ,20096 weeks & 6 days pregnant.1st trimester 232 days to go.
February 4th ,20097 weeks & 0 days pregnant.1st trimester 231 days to go.7 weeks pregnant
February 5th ,20097 weeks & 1 days pregnant.1st trimester 230 days to go.
February 6th ,20097 weeks & 2 days pregnant.1st trimester 229 days to go.
February 7th ,20097 weeks & 3 days pregnant.1st trimester 228 days to go.
February 8th ,20097 weeks & 4 days pregnant.1st trimester 227 days to go.
February 9th ,20097 weeks & 5 days pregnant.1st trimester 226 days to go.
February 10th ,20097 weeks & 6 days pregnant.1st trimester 225 days to go.
February 11th ,20098 weeks & 0 days pregnant.1st trimester 224 days to go.8 weeks pregnant
February 12th ,20098 weeks & 1 days pregnant.1st trimester 223 days to go.
February 13th ,20098 weeks & 2 days pregnant.1st trimester 222 days to go.
February 14th ,20098 weeks & 3 days pregnant.1st trimester 221 days to go.
February 15th ,20098 weeks & 4 days pregnant.1st trimester 220 days to go.
February 16th ,20098 weeks & 5 days pregnant.1st trimester 219 days to go.
February 17th ,20098 weeks & 6 days pregnant.1st trimester 218 days to go.
February 18th ,20099 weeks & 0 days pregnant.1st trimester 217 days to go.9 weeks pregnant
February 19th ,20099 weeks & 1 days pregnant.1st trimester 216 days to go.
February 20th ,20099 weeks & 2 days pregnant.1st trimester 215 days to go.
February 21st ,20099 weeks & 3 days pregnant.1st trimester 214 days to go.
February 22nd ,20099 weeks & 4 days pregnant.1st trimester 213 days to go.
February 23rd ,20099 weeks & 5 days pregnant.1st trimester 212 days to go.
February 24th ,20099 weeks & 6 days pregnant.1st trimester 211 days to go.
February 25th ,200910 weeks & 0 days pregnant.1st trimester 210 days to go.10 weeks pregnant
February 26th ,200910 weeks & 1 days pregnant.1st trimester 209 days to go.
February 27th ,200910 weeks & 2 days pregnant.1st trimester 208 days to go.
February 28th ,200910 weeks & 3 days pregnant.1st trimester 207 days to go.
March 1st ,200910 weeks & 4 days pregnant.1st trimester 206 days to go.
March 2nd ,200910 weeks & 5 days pregnant.1st trimester 205 days to go.
March 3rd ,200910 weeks & 6 days pregnant.1st trimester 204 days to go.
March 4th ,200911 weeks & 0 days pregnant.1st trimester 203 days to go.11 weeks pregnant
March 5th ,200911 weeks & 1 days pregnant.1st trimester 202 days to go.
March 6th ,200911 weeks & 2 days pregnant.1st trimester 201 days to go.
March 7th ,200911 weeks & 3 days pregnant.1st trimester 200 days to go.
March 8th ,200911 weeks & 4 days pregnant.1st trimester 199 days to go.
March 9th ,200911 weeks & 5 days pregnant.1st trimester 198 days to go.
March 10th ,200911 weeks & 6 days pregnant.1st trimester 197 days to go.
March 11th ,200912 weeks & 0 days pregnant.1st trimester 196 days to go.12 weeks pregnant
March 12th ,200912 weeks & 1 days pregnant.1st trimester 195 days to go.
March 13th ,200912 weeks & 2 days pregnant.1st trimester 194 days to go.
March 14th ,200912 weeks & 3 days pregnant.1st trimester 193 days to go.
March 15th ,200912 weeks & 4 days pregnant.1st trimester 192 days to go.
March 16th ,200912 weeks & 5 days pregnant.1st trimester 191 days to go.
March 17th ,200912 weeks & 6 days pregnant.1st trimester 190 days to go.

2nd trimester

Your second trimester is from
Wednesday, March 18th ,2009 to
Tuesday, June 30th ,2009.
March 18th ,200913 weeks & 0 days pregnant.2nd trimester 189 days to go.13 weeks pregnant
March 19th ,200913 weeks & 1 days pregnant.2nd trimester 188 days to go.
March 20th ,200913 weeks & 2 days pregnant.2nd trimester 187 days to go.